srijeda, 19. srpnja 2017.

Škarpina u rerni

Ovako pravim ribu kad je pecem u rerni.. Može se ovako praviti i druga vrsta ribe.. al ja obicno ovako pripremam škarpinu.Po želji se može dodati i krompir da se peče uz ribu.Ovakva riba bude lijepo pečena i primi miris od bijelog luka..




Sastojci:
2-3 kom škarpine ili više prema potrebi( ili druga riba)
3-4 veća  češnja češnjaka
so
ruzmarin
maslinovo ulje
3-4 srednja  krompira


Priprema:
Ribu očistiti, oprati i posušiti. Posoliti je. U tavu staviti malo ulja i samo staviti po min dva da riba dobije malo koricu.. i izvaditi..


U pleh ili vatrostalnu posudu staviti malo ulja preko ribu. posuti je sa malo ruzmarina.Bijeli luk ne guliti nego samo lupiti nožem ili tućkom i sl. da se stisne.. Ubaciti pored ribe..




Po želji oguliti krompir isjeći na veće kocke ili na brodiće.. posoliti ili povegetiti po želji.
Ubaciti pored ribe.. staviti preko malo ulja.. ne previse ne treba.. i staviti peći nekih 35-40  min na 180 C.
Po želji pred kraj pečenja se moze malo podliti sa vinom.. ja bas i ne podljevam rijetko.
Služiti uz blitva salatu, povrće, svježu salatu po želji,






Nema komentara:

Objavi komentar