Vrijeme je ljeta i roštilja.. Evo jedan super ljetni ručak marinirana piletina i povrće.. Mozete ga peći i kuci u tavi, rerni..
Sastojci:
1 pileći file (1 kom od 2 dijela)
1-2 paprike po želji boja (mogu i više boja )
10 gljiva šampinjona
glavica crvenog luka ako ima može i ljubičasti
1 -2 tikvica
1/2 čaše maslinovog ulja
sok od 1 limuna
šaka peršuna list,
origano ili bosiljak po želji
2-3 čehna bijelog luka
so, vegeta tj začin ako koristite
po želji na piletinu možete staviit i malo paprike u ljuspicama(ljuta ili čili i sl)
Priprema:
Pileće meso isjeći na kocke srednje velicini 2-3 cm.
Peršun i bijeli luk nasjeckati, limunov sok iscjediti, sve izmješati dodati maslinovo ulje i druge začine..Dodati piletinu u to.
Povrće oprati, tikvice ne treba guliti.. Luk oguliti i isjeći na šnite deblje ..Papriku isto nasjeci na komade kao i piletinu, tikvice isto na okrugle ploške, ukoliko je veća tikvica prepoloviti na pola. Gljive isto ako su velike prepoloviti na pola klobuk..manje ostaviti ucjelo.. ja nisam imala dole one stapke.. njih i ne morate stavljati..
Povrće dodati piletini i sve ostaviti bar pola sata u frižider da se sastojci prožmu.
Štapići za ražniće drvene malo pokvasiti vodom i redati po želji papriku, meso, luk, gljive itd..
Gljive znaju pucati pa oprezno provuciti kroz gornji klobuk, ne kroz sredinu..
Peći na gril tavi ili obicnoj tavi.otprilike 7-8 min po strani.. vidjet cete kad poćne primati povrće boju..i meso.ražnjići se mogu peci i u rerni nekih 20-30 min.. na 180C. Ja sam pekla na gril tavi.. jer kad je vruće izbjegavam paljenje rerne..
Služiti po želji uz salatu..
Nema komentara:
Objavi komentar