Sastojci:
1 kg manjih zelenkastih ili žutih paprika
2 glavice luka
2 mrkve
5-6 većih krompira
so, biber, začin
ulje
Priprema:
Paprike oprati i izdubiti vrh..
Nadjev_
Krompir, mrkvu i luk izribati. Ja krompir dobro operem pod par voda tako izriban dok voda bude čista.
Dodati so, biber i začin.
Možete ovako odmah puniti paprike i staviti u podmazanu posudu da se peku dok omekane.. i porumene..To je negdje 1-1,5 h na 200 C
A ja skratim sebi vrijeme pečenja i na malo ulja ( kašiku-dvije) okrenem paprike samo da dobiju koricu.
U tu istu tavu propržim nadjev da dobije boju..
Nadjevom onda punim paprike i stavim peći.ukoliko ima više nadjeva slobodno staviti okolo paprika. Peći nekih 40 min.
Mogu se služiti uz mileram ili pred kraj pečenja zaliti sa malo milerama i kajmaka da otpusti..
Nema komentara:
Objavi komentar