ponedjeljak, 13. lipnja 2016.

Lisnata pogača



  • Sastojci za tijesto:
  • 700 gr. brašna 
  • 25 gr. svježeg kvasca ili 1 i 1/2 kesica suhog                                  
  • 2 kom jaja
  • 1 dcl ulja 
  • 4 dcl mlijeka 
  • 1 kaškica soli 
  • 1 kaškica šećera

  • Za premazivanje tijesta:
  • 100 g margarina -puter  za premazivanje pogače 
  • Za premazivanje  pogače :
  • 1 žumanjce 
  • susam za posuti 
 
Postupak izrade:

Zagrijati mlijeko i u njemu otopiti kvasac sa kaškicom šećera i brašna. Ostaviti malo da se podigne.
Mada ja nekad i odmah dodam brašnu i da se ne podigne.
Brašno staviti  u posudu,  dodati jaja , so, ulje i nadošli kvasac. Zamijesiti tijesto da se stvori fina kugla i ostaviti da nadođe.
Kada lijepo nadođe razvaljati tijesto na pobrašnjenoj površini i premazati sa margarinom(puterom) i preklopiti na više strana kao u kvadrat.
Staviti u kalup od torte ili u silikonski( ovdje je silikonski ) i premazati žumanjcetom i posuti susamom.
Od ove se pogače mogu praviti i razni druge vrste motanja al trenutno nemam slike postupka.
Čim budem pravila  stavit ću.

Nema komentara:

Objavi komentar